OM UPC

Umeå Performance Center är en av Sveriges modernaste träningsanläggningar med en yta om över 7000 kvm som anpassats mot friskvård och hälsa. Vår anläggning på Västerslätt i Umeå färdigställdes i mars 2017 och rymmer ett toppmodernt prestationscentrum, ett avancerat och mycket påkostat idrottsmedicinskt testcenter, Sveriges största uppblåsbara träningsanläggning för vuxna/lekland för barn samt en egen restaurang & kafeteria med sittplatser för 150 personer + 4st mötesrum. Anläggningen som helhet ger fantastiska förutsättningar till fysisk aktivitet och träning utifrån varje individs egna ambitioner, oavsett om vi pratar barn, ungdomar, motionärer, seniorer eller elitidrottare.

TRÄNING PÅ UPC

Vårt prestationscentrum har byggts upp med inspiration från USA med stora konstgräsbelagda ytor försedda med linjemarkeringar och löparbanor, ett mycket välutrustat gym med i stort sett alla tänkbara maskiner, en stor avdelning för fria vikter och olympiska lyft, en 15 meter rigg, mängder med cardio utrustning, plintar, viktvagnar, häckar, medicinbollsvägg, en 315 kvm stor kampsportsmattor och mycket, mycket mer. Hos oss är det inte anläggningen som sätter begränsningarna för er träning.

HÄLSOTESTER OCH PRESTATION

För att ge våra målinriktade motionärer, idrottslag och elitidrottare bästa möjligheter att mäta sin fysiska förmåga så har vi investerat stort i utrustning för fystester. Vi har teknisk utrustning för att mäta spänst, snabbhet, uthållighet, styrka, syreupptagning samt hela utbudet av testutrustning från 1080 motion. Vi kan även erbjuda tester med DXA kroppscanner, vilket bl.a. visar bentäthet, kroppsfett och muskelmassa. Resultat från våra tester kan båda användas för att mäta fysisk utveckling, men även som ett led för att jobba skadeförebyggande. Vi erbjuder även hälsotester för företag och hjälper till med rehabilitering av personal.

KOMPETENS

Vi har satt samman en stark laguppställning med ambitiösa och välutbildade medarbetare. Vårt team utgörs av 16 st heltidsanställda medarbetare + ett antal deltidsanställda resurser där vi samlat spetskompetens inom träning, coachning, idrottsmedicin och hälsa tillsammans med kunnig, serviceinriktad personal med stort engagemang för vår verksamhet. Bolaget ägs och leds av Johan Åsberg som besitter mångårig erfarenhet av såväl bolagsstyrning, träning som företagsutveckling.

SPONSRING

Vi brinner för idrott och träning och vill att alla ska nå sin fulla potential, oavsett om man kämpar lokalt, nationellt eller internationellt. Det viktiga är att man strävar mot ett mål och att ni ser UPC som en resurs för att nå era mål. Vi sponsrar således i huvudsak idrottare och föreningar som vi har en affärsrelation till, d.v.s de som tränar eller i någon form samarbetar med UPC. Om du tillhör den kategorin så är du välkommen att kontakta vår Vd Johan Åsberg med en ansökan där du beskriver vilket samarbete du söker och vad du kan erbjuda tillbaka.

MER INFORMATION

Om ni har frågor om Umeå Performance Center så är ni välkommen att kontakta vår Vd Johan Åsberg på johan.asberg@umeaperformance.se eller per telefon 070-3553551.

PERSONAL