OM UPC

Umeå Performance Center är en nytänkande anläggning om hela 7000 kvm med inriktning mot friskvård och hälsa. Vår anläggning på Västerslätt i Umeå färdigställdes i mars 2017 och rymmer Sveriges största uppblåsbara lekland (3300 kvm), ett toppmodernt prestationscentrum (2200 kvm), en kafeteria med sittplatser för 150 personer och ett avancerat idrottsmedicinskt testcenter. Anläggningen som helhet ger fantastiska förutsättningar till fysisk aktivitet och träning utifrån varje individs egna ambitioner, oavsett om vi pratar barn, ungdomar, motionärer, seniorer eller elitidrottare.

PRESTATIONSCENTRAT

Vårt prestationscentrum har byggts upp med inspiration från USA med stora konstgräsbelagda ytor försedda med linjemarkeringar och löparbanor, ett mycket välutrustat gym med i stort sett alla tänkbara maskiner, en stor avdelning för fria vikter och olympiska lyft, en 15 meter rigg, mängder med cardio utrustning, plintar, viktvagnar, häckar, medicinbollsvägg och mycket, mycket mer. Hos oss ska inte anläggningen sätta begräsningarna för er träning.

FYS- OCH IDROTTSMEDICINSKA TESTER

För att ge våra målinriktade motionärer, idrottslag och elitidrottare bästa möjligheter att mäta sin fysiska förmåga så har vi investerat stort i utrustning för fystester. Vi har teknisk utrustning för att mäta spänst, snabbhet, uthållighet, styrka, syreupptagning samt hela utbudet av testutrustning från 1080 motion. Vi kan även erbjuda tester med DXA kroppscanner, vilket bl.a. visar bentäthet, kroppsfett och muskelmassa. Resultat från våra tester kan båda användas för att mäta fysisk utveckling, men även som ett led för att jobba skadeförebyggande.

KOMPETENS

Vi har satt samman en stark laguppställning med ambitiösa och välutbildade medarbetare. Vårt team utgörs av 16 st heltidsanställda medarbetare + ett antal deltidsanställda resurser där vi samlat spetskompetens inom träning, coachning, idrottsmedicin och hälsa tillsammans med kunnig, serviceinriktad personal med stort engagemang för vår verksamhet.

MER INFORMATION

Om ni har frågor om anläggningen så är ni välkommen att kontakta vår Vd Johan Åsberg på johan.asberg@umeaperformance.se eller per telefon 070-3553551.

PERSONAL