Loading...
Om UPC 2018-06-10T22:58:55+00:00

OM UPC

Umeå Performance Center är en av Sveriges modernaste träningsanläggningar med en yta om över 7000 kvm som anpassats mot friskvård och hälsa. Anläggningen ligger på Västerslätt i Umeå, färdigställdes i mars 2017 och byggdes utifrån ambitionen att skapa en anläggning som ger bästa möjliga förutsättningar till fysisk aktivitet oavsett ålder och ambitionsnivå. Hos oss ska inte anläggningen, utbudet av utrustning eller kompetensen på våra coacher vara bromsklossen för att du ska nå dina mål.

TRÄNING PÅ UPC

Vårt prestationscentrum har byggts upp med inspiration från flera anläggningar runt om i världen där vi satt samman en miljö med en mix av utrustning som inspirerar till träning. Vi har stora konstgräsbelagda ytor som försetts med linjemarkeringar och löparbanor, ett mycket välutrustat gym med i stort sett alla tänkbara maskiner, en stor avdelning för fria vikter, styrkelyft och olympiska lyft, en 15 meter rigg, mängder med cardio utrustning, plintar, viktvagnar, häckar, medicinbollsvägg, bosubollar, kettlebells, en 315 kvm stor kampsportsmatta och mycket, mycket mer.

AVANCERAT SPORT SCIENCE LAB

För att hjälpa medlemmar, motionärer och elitidrottare att hålla sig skadefria och ge dem bästa förutsättningar till att mäta styrkeförhållande och fysisk prestationsförmåga så har vi investerat stort i idrottsmedicinsk utrustning för fystester. Vi kan t.ex. mäta syreupptagning, se exakta styrkeförhållanden mellan t.ex. höger och vänster ben, fram- och baksida lår, se hur många millisekunder det tar innan du uppnår maxstyrka, se kraftutveckling per ben vid sprint, steglängd per ben, bromsverkan vid fotisättning, tid och avstånd innan maxfart uppnås, mm, mm. Resultaten ger ett optimalt beslutstöd för träningsplanering och prestationsutveckling.

HÄLSOTESTER

Vi utför även traditionella hälsotester såsom kontroll av längd och vikt, arbetsprov på cykel med eller utan EKG, kontroll av blodtryck, test av blodvärde, Balanstester, mm. Med hjälp av iDXA kroppscanner så kan vi även se exakt bentäthet likväl som mängden kroppsfett och muskelmassa. Specialistläkare finns knuten till verksamheten och vi har egen sjuksköterska.

EXPERTER PÅ TRÄNING

Vi är experter inom träning och har satt samman en stark laguppställning med ambitiösa och välutbildade medarbetare. Vårt team utgörs av 17 st medarbetare + ett antal externa resurser där vi samlat spetskompetens inom träning, coachning, idrottsmedicin och hälsa tillsammans med kunnig, serviceinriktad personal med stort engagemang för vår verksamhet. Bolaget ägs och leds av Johan Åsberg som besitter mångårig erfarenhet av såväl bolagsstyrning, träning som företagsutveckling.

SPONSRING & SAMARBETEN

Vi brinner för idrott och träning och vill att alla ska nå sin fulla potential, oavsett om man kämpar lokalt, nationellt eller internationellt. Det viktiga är att man strävar mot ett mål där man ser UPC som en resurs för att nå dit. Vi sponsrar således i huvudsak idrottare och föreningar som vi har en affärsrelation till, d.v.s de som tränar eller i någon form samarbetar med UPC. Om du tillhör den kategorin så är du välkommen att kontakta vår Vd Johan Åsberg med en ansökan där du beskriver vilket samarbete du söker och vad du kan erbjuda tillbaka.

MER INFORMATION

Om ni har frågor om Umeå Performance Center så är ni välkommen att kontakta vår Vd Johan Åsberg på johan.asberg@umeaperformance.se eller per telefon 070-3553551.

PERSONAL