Träning efter graviditet och förlossning

LinneaAtt få barn innebär en omställning på många plan, känslomässigt såväl som fysiskt. Hormonella förändringar, sömnbrist och en kropp som känns helt annorlunda jämfört med ditt “vanliga jag”. Detta kan upplevas frustrerande och det är svårt att veta var man ska börja när det kommer till träning och vad din kropp klarar av.

En graviditet påverkar kroppen på en mängd olika sätt och alla graviditeter är olika, men en gemensam faktor är att kroppen behöver rätt vägledning och guidning för att bli återställd. För att bygga upp din kropp efter en graviditet måste du rikta fokus inåt, vilket innebär en ny typ av träning som för många kvinnor är okänd mark.

Linnea Karlsson

Vår coach Linnea Karlsson är licensierad Postpartum Corrective Exercise Specialist, dvs specialiserad på träning efter graviditet och förlossning. Hon är själv tvåbarnsmamma och har upplevt känslan av att inte känna igen sin kropp och uppgivenheten i att inte veta hur problemen ska attackeras.

För dig som aldrig lagt fokus på att stärka upp din inre “kärna” efter en graviditet, så är det aldrig för sent. Flertalet kvinnor idag upplever att dom måste göra avkall på saker, dom kan inte springa, inte hoppa, har ont i ryggen eller kring bäckenet, måste alltid hålla kolla på vart närmaste toalett finns etc. Många av dessa problem kan härledas till svagheter eller obalanser kring bålen och bäckenet. Dessa problem är otroligt vanliga, men det betyder inte att det är något du behöver acceptera och finna dig i. Det finns mycket du själv kan göra, bara du får rätt verktyg och guidning.

Träning med Linnea

Du kan välja att träna med Linnea i mindre grupper i form av Postpartum Performance eller på egen hand i form av Personlig träning. Känner du dig osäker på din kropps status, har specifika besvär eller vill ha individuell rådgivning är första steget att boka en konsultation. All anmälan/intresseanmälan sker enklast via formuläret längre ner på sidan.

Konsultation

En konsultation tar 45 minuter och kostar 300 kr. Då ingår:
– Nulägesanalys av kroppen genom enklare tester. Vi testar magmuskeldelning (diastas) samt bäckenbotten aktivering (ej invändig).
– Diskuterar hur vi kan ta träningen vidare och vad som bör vara i fokus för just dig.

Postpartum Performance – Mammaträning i små grupper

Här tränar vi tillsammans i mindre grupper där målet är att bygga en bra grund, där du kommer att lära känna din kropp på en ny nivå. Fokus är att stärka och återställa funktionen i dina inre magmuskler och bäckenbotten. Vi ser till hur hela din kropp samspelar och hur dina djupa coremuskler är en viktig länk i att bygga en stark och smärtfri kropp. Kursen pågår under 3 månader och kostar 2397 kr fördelat på 799 kr/mån.

Kursen innehåller:
– 3 mån träningskort på UPC
– En personlig konsultation med Linnea för utvärdering av personliga förutsättningar och mål. Inkluderar enklare tester av bland annat magdelning (diastas) samt bäckenbotten-aktivering (ej invändig).
– Nio träningstillfällen i grupp om ca 6 personer, fördelat över 3 månader
– Stöd och guidning av Linnea genom hela kursen.
– Träningsprogram för träning på egen hand
– En privat grupp på sociala medier, där du kan ställa frågor till Linnea och hålla kontakt med de andra i gruppen.

Postpartum Performance är för dig som:

– Vill komma iform efter graviditet/förlossning med korrekta, säkra och effektiva övningar.
– Känner att du inte hittat tillbaka till din kropp efter graviditeten och vill bygga upp dig inifrån och ut (oavsett när du fick barn)
– Vill bygga upp kroppen på bästa sätt inför möjliga kommande graviditeter.
– Har problem med exempelvis ryggsmärtor, ont i nacke/axlar eller lider av urinläckage.

V.8 2019 så startar vi två nya grupper. Tisdagar 19.10 (utan barn) och Onsdagar 11.10 (med barn). Anmälan görs här nedan.

Om ni har frågor kring Postpartum Performance så kan ni kontakta linnea.karlsson@umeaperformance.se. Vi startar grupper fortlöpande så anmäl intresse i formuläret här nedan.

Personlig träning

Här skräddarsyr vi träningsprogram och upplägg utifrån dina förutsättningar och mål. Det ger dig möjligheten att anpassa och fokusera extra på just det du och din kropp behöver. Har du specifika besvär kan personlig träning vara att föredra. Linnea ser till helhetsbilden av dina besvär och riktar fokus på orsakerna, inte symptomen.

Hela din kropp samspelar, dina olika kroppsdelar är som länkar i en kedja och ofta sitter inte problemet i den länk där du upplever smärta eller besvär.

Tjänst PT-Tillfällen Pris Träningskort
Mamma-intro* 3 1 000 kr
PT-liten 10 6 000 kr 3 mån
PT-mellan 20 11 000 kr 6 mån
PT-stor 30 15 000 kr 9 mån

*Mamma-intro inkluderar en konsultation och 2st PT-tillfällen med Linnea.

Anmälan/intresseanmälan


Anmäler mig till Postpartum Performance 3 mån start v8 2019 (799:-/mån). Önskar tisdagsgruppen 19.10 utan barnAnmäler mig till Postpartum Performance 3 mån start v8 2019 (799:-/mån). Önskar onsdagsgruppen 11.10 med barnVill boka in konsultation med Linnea (300:-)Intresserad av att anlita Linnea som Personlig tränare - kontakta mig