UPC-dagen 2018 genomförs lördag 24 november och är en dag med inspiration i form av träning, föreläsningar och tester. Träna tillsammans med kunniga och inspirerande träningsprofiler: Andreas Ståhl professionell MMA-fighter; David Nordström 3:a på senaste Toughest touren; Stefan Öhman fystränare i Björklöven. Lyssna på duktiga och erfarna föreläsare: John Gröntvedt näringsfysiolog och coach med lång erfarenhet av att hjälpa både idrottare och motionärer att få resultat genom en förbättrad kosthållning. I vårt Sport Science Lab har du möjlighet att testa din snabbhet, balans och styrka med avancerad testutrustning såsom 1080 sprint och Biodex.

Den här dagen är för alla som gillar att träna och samtidigt vill lära sig mer inom styrketräning, konditionsträning och kost. Du kan välja mellan olika aktiviteter från kl 8.30 till 17.00 och för att du ska ha möjlighet att gå på det mesta körs flera av klasserna vid två tillfällen. Lunch ingår.

KLASSER/WORKSHOPS

Mobility Performance – Linnea Karlsson
Linnea Karlsson, personlig tränare och coach på UPC, börjar och avslutar UPC-dagen med ett rörlighetspass för att ge kroppen bästa förutsättningarna att klara en heldag med träning.

Under passet riktar vi främst fokus till våra fötter, höfter, bröstrygg och axlar/skuldror. Du får tips på hur du kan väva in rörlighetsträning i vardagen och i din befintliga träning. Genom att öka din rörlighet och kroppskontroll kan du förbättra dina musklernas förutsättningar att prestera på bästa sätt, både i vardag och träning.  

Bli en bättre löpare (teori) – L-G Skoog

Lars-Gunnar Skoog är en välkänd löp-profil med lång erfarenhet inom området. Han är fd elitlöpare som numera arbetar som coach i Runners World samt löpansvarig för flertalet av Springtimes träningsresor. Han kom nyligen hem från New York där han coachat ett 20-tal löpare under New York Marathon.

Under UPC-dagen hjälper LG dig att utveckla din löpning och se hur du kan bli en bättre löpare genom att se till helhetsbilden av din träning. Genom att väva in rörlighets, styrke- och teknikträning kan du utveckla din löpning och maximera dina resultat. Första delen är en teoridel där du får ökad förståelse för varför den här träningen är en viktig del i löpningen.

Bli en bättre löpare (praktik) – L-G Skoog

Efter det teoretiska blocket följer en praktisk del som i hålls på löparbanan inne i gymmet.  Du får testa övningar och upplägg med fokus på styrka- rörlighet och teknik med chans till personlig feedback och tips.

OCR-Training med David Nordström
David Nordström är OCR atlet och Toughest Ambassadör som nyligen blev trea på Thoughest touren som precis avgjorts.

Han bjuder på ett pass inspirerat av Toughest- och OCR-löpning (obstacle course racing) där du får testa olika moment som är vanligt förekommande i den här typen av tävlingar. I den långa riggen som vi har på UPC får du chansen att testa bland annat armgång och ringar. David bjuder på tips, användbara knep och garanterar både utmaningar och puls.

Tyngdlyftning med IFK Umeå
Sara Ögren och Rasmus Linde, aktiva och erfarna tyngdlyftare inom IFK Umeå lär dig grunderna inom tyngdlyftning. För att du ska få möjligheten att lära dig något som du kan ta med dig till din egen träning är detta pass 2 timmar. Du kommer att få prova på både ryck och stöt, med möjlighet till feedback på din teknik och utförande

MMA-fys- Andreas Ståhl & Tor Troeng
Andreas Ståhl, professionell MMA-fighter, en av europas främsta inom sin viktklass. Tor Troeng – Tidigare professionell MMA-fighter, nu bland annat aktiv som tränare för Andreas.

Testa ett pass med inspiration från mixed martial arts (MMA). Här kombineras individuella-, par-, och kampövningar för att på ett roligt sätt få effektiv helkroppsträning. Passet är intensivt och utmanar både styrka, explosivitet, rörlighet, koordination och uthållighet. Kamp-momenten gör att du drivs att ta i det lilla extra som annars kan vara svårt när man tränar på egen hand. Ingen tidigare erfarenhet av kampsport behövs.

Man arbetar i par men du behöver inte tänka på att få med dig en träningskompis. Andreas och Tor ser till att du får någon att träna med.

Cross-training – Stefan Öhman
Stefan Öhman – Lång karriär inom ishockeyn med spel i elitserien och Finlands högsta liga samt tidigare lagkapten i Björklöven. Han arbetar nu som fystränare för Björklövens herr-lag, Team Thorengruppen SK och som tränare inom TTGU – Toughest Training Group Umeå. Stefan bjuder på ett Crosstraining-pass med garanterat mycket pepp, puls och svett. Under två timmar får du utmana dig med roliga övningar och varierande upplägg som inspirerar till nytänkande. Det här dagens längsta pass där du inte ska behöva tänka – utan bara kötta på och låta svetten och adrenalinet flöda.

KBox workshop – John Gröntvedt
John är en av UPC’s egna coacher och har övergripande ansvar över fysträningen för många av idrottarna och lagen som tränar på UPC.

K-box är ett unikt träningsredskap som bygger på att belastningen styrs av hur mycket du tar i. Detta kommer bli en helt ny upplevelse och ny typ av träningsvärk dagen efter. Mycket fokus på benstyrka.

FÖRELÄSNINGAR

Enkelheten med en bra kost – John Gröntvedt
John Gröntvedt, näringsfysiolog och coach på UPC, bjuder in till UPC-dagens föreläsningar. Han hjälper dig att hitta rätt i djungeln bland löpsedlar, forskning och larmrapporter. Vad är det egentligen som är viktigast i en bra kost? Efter dessa 60 minuter kommer du att ha mer svar än frågor och en tydlig plan.

FYSTESTER I SPORT SCIENCE LAB 

Tester snabbhet
Testa din snabbhet med 1080 Sprint. Efter testet får du en testrapport med information om maxhastighet, mellantider på 5-10-20-30 m m.m. Testledare är UPC-coach och f.d. sprintern André Brännström (tidigare distriktsrekord i Västerbotten på 100 m).

Test benstyrka (Biodex) eller balans (Biodex Balance SD)
På eftermiddagens testpass har du möjligheten att välja mellan ett styrketest eller balanstest. I Biodex system 4 kan du utvärdera din benstyrka. Här kan du jämföra din styrka i höger och vänster ben, se styrkeförhållandet mellan framsida / baksida lår m.m. Stora styrkeskillnader kan innebära nedsatt prestation eller ökad risk för skador.

Om du istället vill mäta din balans har du möjlighet med vår Biodex Balance SD. Testet är ett enbenstest med visuell feedback. Testet visar på balansskillnader mellan höger/vänster ben, rörelseplan, och ditt resultat jämfört med andra i samma ålder.

FÖLJ VÅRT EVENT PÅ FACEBOOK

Via vårt event på Facebook kan ni följa UPC-dagen 2018, göra inlägg eller bjuda in vänner. https://www.facebook.com/events/1967328360022281/

FÖRANMÄL ER HÄR

Fyll i er föranmälan här nedan. Vi skickar då ut en bokningsbekräftelse under nästkommande arbetsdag varefter du kan boka dina pass via hemsidan www.upc.se.  Efter bokade pass så är er anmälan bindande. Observera att antalet platser per pass är begränsade. För bokning av tester i vårt Sport Science Lab så mailar ni andre.brannstrom@upc.se

Pris
Inskickad föranmälan och bokning av pass senast 18 nov: 495 kr. Därefter 695 kr.