OM UPC

Umeå Performance Center (UPC) är en av Sveriges modernaste träningsanläggningar med en yta om över 7000 kvm som anpassats mot friskvård och hälsa. Anläggningen ligger på Västerslätt i Umeå, öppnade upp i mars 2017 och byggdes utifrån ambitionen att skapa en anläggning som ger bästa möjliga förutsättningar till fysisk aktivitet oavsett ålder och ambitionsnivå. Hos oss ska inte anläggningen, utbudet av utrustning eller kompetensen på våra coacher vara bromsklossen för att du ska nå dina mål.

Anläggningen är under ständig utveckling och kompletteras löpande med ny utrustning. I slutet av 2019 öppnade vi vår innebandyhall UPC Floorball Center och hösten 2020 öppnade vi en av Umeås största Padelhallar med 6 st dubbel- och 3 st singelbanor. I samband med detta så blev hela anläggningen tillgänglig för träning dygnet runt.

FYSTRÄNING PÅ UPC

UPC är ett prestationscentrum som verkligen inspirerar till träning med stora konstgräsbelagda ytor som försetts med linjemarkeringar och löparbanor. Vi har ett omfattande gym med i stort sett alla tänkbara maskiner och redskap, en stor avdelning för fria vikter, styrkelyft och olympiska lyft, en 15 meter rigg, mängder med cardio-utrustning, plintar, viktvagnar, häckar, medicinbollsvägg, bosubollar, kettlebells, en 315 kvm stor kampsportsmatta och mycket, mycket mer. Vi erbjuder gruppträningspass i olika former, allt från högintensiv cardio och cirkelträning till Wellness och Mobility. Hos oss tränar en härlig mix av ungdomar, motionärer, elitidrottare och seniorer.

HÄLSA OCH PRESTATION

För att hjälpa medlemmar, motionärer och elitidrottare att hålla sig skadefria och ge dem bästa förutsättningar till att mäta styrkeförhållande och fysisk prestationsförmåga så har vi investerat stort i idrottsmedicinsk utrustning för fystester. Vi kan t.ex. mäta syreupptagning, se exakta styrkeförhållanden mellan t.ex. höger och vänster ben, fram- och baksida lår, se hur många millisekunder det tar innan du uppnår maxstyrka, se kraftutveckling per ben vid sprint,  bromsverkan vid fotisättning, tid och avstånd innan maxfart uppnås, mm, mm. Resultaten ger ett optimalt beslutstöd för träningsplanering och prestationsutveckling.

Vi utför även traditionella hälsotester såsom kontroll av längd och vikt, konditionstest på cykel, kontroll av blodtryck, test av blodvärde, balanstester, mm. Med hjälp av iDXA kroppscanner så kan vi även se exakt bentäthet likväl som mängden kroppsfett och muskelmassa. Specialistläkare finns knuten till verksamheten.

EXPERTER PÅ TRÄNING

Vi är experter inom träning och har satt samman en stark laguppställning med ambitiösa och välutbildade medarbetare. Vårt team utgörs av ett 10-tal medarbetare + ett antal externa resurser där vi samlat spetskompetens inom träning, coachning, idrottsmedicin och hälsa tillsammans med kunnig, serviceinriktad personal med stort engagemang för vår verksamhet. Bolaget ägs och leds av Johan Åsberg som besitter mångårig erfarenhet av såväl bolagsstyrning, träning som företagsutveckling.

SPONSRING & SAMARBETEN

Vi brinner för idrott och träning och vill att alla ska nå sin fulla potential, oavsett om man kämpar lokalt, nationellt eller internationellt. Det viktiga är att man strävar mot ett mål där man ser UPC som en resurs för att nå dit. Vi sponsrar således i huvudsak idrottare och föreningar som vi har en affärsrelation till, d.v.s de som tränar eller i någon form samarbetar med UPC. Om du tillhör den kategorin så är du välkommen att kontakta oss med en ansökan där du beskriver vilket samarbete du söker och vad du kan erbjuda tillbaka.

MER INFORMATION

Om ni har frågor om Umeå Performance Center så är ni välkommen att kontakta oss på 090 – 765 70 00 eller via info@umeaperformance.se.

VI PÅ UPC