Träning för kvinnor

Postpartum träning – träning för dig som är mamma – oavsett hur gamla dina barn är.
Oavsett om dina barn är tonåringar och det var längesedan din kropp gick igenom en graviditet eller om du nyligen fått barn, så är det aldrig för sent.

Alla kroppar är unika – men många kvinnor har liknande upplevelser:

 • Upplever du besvär kopplat till bäckenbotten – exempelvis urinläckage, tyngdhetskänsla i underlivet eller smärta i bäckenbotten?
 • Har du rectusdiastas? (uttöjda magmuskler)
 • Upplever du att “mamma-magen” kvar oavsett hur mycket du tränar?
 • Har du “tappat” din rumpa?
 • Har du dålig hållning och ont i rygg och axlar?
 • Upplever du smärta kopplat till ditt bäcken?

Många av dessa upplevelser kan vara en del i ”mamma-rollen” eller bara en del av ens vardag. För flertalet kvinnor har den här typen av besvär blivit en del av livet och många tror att det är så det är, det får man leva med. Men så behöver det inte vara. Med rätt verktyg och guidning kan du lära känna din kropp och bygga en fungerande och stark kropp som inte begränsar dig.

Din coach – Linnea Karlsson

Linnea Karlsson är licensierad Postpartum Corrective Exercise Specialist, dvs specialiserad på träning efter graviditet och förlossning. Hon är själv tvåbarnsmamma och har upplevt känslan av att inte känna igen sin kropp och uppgivenheten i att inte veta hur problemen ska attackeras.

Allting startade med en känsla av uppgivenhet och ett sug efter mer kunskap och en lösning. Jag gick det här utbildningen efter att jag fick mitt andra barn och den öppnade bokstavligen en ny värld för mig. Jag har lärt känna min egen kropp på en helt annan nivå och jag slutar aldrig att fascineras över den. HELA din kropp hänger ihop. Det är fantastiskt inspirerande att få hjälpa andra kvinnor att må bättre och ge dem verktygen att lära känna sin kropp och bli starkare och självsäkrare. – Linnea Karlsson, träningscoach UPC

Individuell konsultation

En konsultation är en bra början när du bestämt dig för att du vill satsa på dig själv och du kanske upplever att det är svårt att veta var du ska börja. Det är även en bra möjlighet för dig som upplever ett specifikt problem och vill prata närmare med Linnea. Utifrån konsultationen kan du fundera hur du vill ta träningen vidare med exempelvis Personlig träning.

En konsultation tar ca 45 minuter och kostar 300 kr. 

Inför konsultationen får du fylla i ett webbaserat frågeformulär som du skickar in 

I konsultationen ingår

 • Nulägesanalys av kroppen genom enklare tester. 
 • Vi testar magmuskeldelning (diastas) samt bäckenbotten aktivering (ej invändig).
 • Vi tittar på rörelsemönster och hållning
 • Vi diskuterar hur vi kan ta träningen vidare och vad som bör vara i fokus för just dig.

När jag skulle träna upp kroppen igen efter mitt andra barn fick jag inte till det. Jag kände mig inte starkare utan fick för varje vecka snarare mer ont och en känsla av instabilitet i kroppen. Jag insåg att jag var tvungen att göra något annorlunda denna gång. Med Linneas hjälp har jag lyckats bygga upp kroppen igen, inifrån och ut. Min hållning har blivit bättre, vilket jag för övrigt fick mycket komplimanger för när jag var tillbaka på jobbet! Jag både ser ut och känner mig starkare. De smärtor jag haft i ryggen och bäckenet är borta. Ett år efter min graviditet, är jag tillbaka till ett aktivt liv och kan klara såväl ett löppass som de spontana lyft i vardagen som ett liv med två barn kan innebära! Det har tagit tid och jag har fått lära om mycket av det jag trodde mig veta om träning men det har varit så värt det! – Anna-Karin Resoluth, PT-kund

Läser mer om personlig träning med fokus på postpartum träning.

Anmälan/intresseanmälan


  Vill boka in konsultation med Linnea (300:-)Intresserad av att anlita Linnea som Personlig tränare - kontakta mig