UPC-dagen – Lördag 11 maj 08:30 – 16:00

En dag fylld med träning och inspiration tillsammans med kunniga och inspirerande träningsprofiler. Den här dagen är för alla som gillar att träna och att testa på olika aktiviteter.

Dagen är späckad med inspiration och kan vara just den träningsupplevelse du behöver för att få en nytändning i din egen träning.

Under dagen bjuds på lunch och du har möjlighet att komplettera med energi mellan passen.

FÖRELÄSNINGAR

Adventure Racing – Att tävla i äventyr!
Robert Lindberg utsedd till årets idrottsman på Umeå idrottsgala 2018, berättar om hur det är att tävla i äventyr. Han har tävlat i Adventure Racing runt om i världen i 13 år. Tillsammans med sina lagkamrater i Team Haglöfs Silva har han 4 brons och 4 silver från de senaste VM de ställt upp i och är för närvarande 2:a i världen.
Han ger svar på följande frågor:
Hur fungerar kroppen när man pressar den till sitt maximum?
Hur jobbar man effektivast som ett lag under extrem press?
Vad gör man när man kliver på en krokodil?
Hur får man en kamel att gå på skrå?
Detta och mycket mer kommer ni att få svar på under föreläsning, plus en och annan skröna från olika äventyr runt om i världen.

KLASSER/WORKSHOPS

Tävlingsredo med bålträning
Bålträning är superviktigt oavsett om du är motionär som vill hålla dig smärtfri i vardagen eller idrottare som vill prestera på topp. Men oftast blir den bortglömd.

Emma Ribom, Sverige-elit i längdskidåkning och Andreas Vikström, Fd Björklövenspelare som sadlat om till multisport,  ger dig inspirerande och nytänkande bålträning. Testa ett stationsbaserat pass där vi använder kroppsvikt och olika redskap för att utmana stabiliteten, styrkan och explosiviteten i bålen. Här får du inspiration på upplägg och övningar  som du kan ta med dig till din egen fortsatta träning.

Yoga för dig som tränar
Det här passet är format för dig som är aktiv på olika sätt men kanske är ny inför yoga. Yoga är att fantastiskt inslag i träningen för dig som tränar och är aktiv. Genom att öka sin kroppskontroll och kroppsmedvetenhet samt öka rörligheten kan du få ut mer av din träning och det kan hjälpa dig att hålla dig skadefri.

UPC-dagen startar med yoga tillsammans med Jacob Lidström @yogamedjacob för att du ska få väcka kroppen och skapa bra förutsättningar att klara en heldag med träning. Jacob har sin grund i Iyengaryoga och blandar dynamiska flöden av positioner med en undervisande form av yoga där du får hjälp att hitta rätt.

Cirkelfys
Caroline Edlund, aktiv MMA-fighter och Jonas Hellqvist, Fd MMA-fighter har lång erfarenhet inom kampsport. Dom har format ett cirkelbetonat pass, där du får du testa  en kombination av boxning- och brottningsfys samt varierande helkroppsövningar med olika redskap. Passet utmanar både styrka, explosivitet, rörlighet och koordination. Kamp-momenten gör att du drivs att ta i det lilla extra som annars kan vara svårt när man tränar på egen hand. Inga förkunskaper krävs och parövningar kan förekomma men du behöver inte tänka på att ta med en träningskompis.

Crosstraining med Stefan Öhman
Stefan Öhman, fystränare för Björklövens herr-lag, Team Thorengruppen SK och tränare inom TTGU – Toughest Training Group Umeå, bjuder på ett Crosstraining-pass med garanterat mycket pepp, puls och svett. Under två timmar får du utmana dig med roliga övningar och varierande upplägg som inspirerar till nytänkande. Det här dagens längsta pass där du inte ska behöva tänka – utan bara kötta på och låta svetten och adrenalinet flöda.

SCHEMA

8:30 – 9:30Yoga för tränande – Jacob Lidström

9:40 – 10:40Cirkelfys Carolina Edlund och Jonas Hellqvist

10:50 – 11:50Tävlingsredo med bålträning – Emma Ribom och Andreas Vikström

Lunch på Vejos

12:45 – 13:45Föreläsning med multisportaren Robert Lindberg Adventure racing – Att tävla i äventyr

14:00 – 16:00 – Crosstraining – Stefan Öhman

ANMÄLAN

Maila boka@umeaperformance.se – ange namn, personnummer, mail och telefonnummer och ev. specialkost. Märk mailet UPC-dagen.

Pris

695 kr

Länk till event
https://www.facebook.com/events/483227252215347/

NÅGRA AV VÅRA INBJUDNA COACHER