Umeå Performance Center har blivit antagen som friskvårdsleverantör till Umeå Kommun, vilket innebär att över 10 000 kommunanställda nu får träna på UPC till rabatterat pris. Avtalet som sådant öppnar upp för en helt ny marknad för UPC då kommunanställda tidigare inte haft möjlighet att nyttja sitt friskvårdsbidrag på anläggningen.

  • I dagsläget handlar det om ungefär 4300 anställda som nyttjar sitt friskvårdsbidrag på andra anläggningar i Umeå, medlemsskap som nu avslutas från årsskiftet och där kommunens personal redan från denna vecka kan välja att träna på UPC från 1/1 2019, säger UPC:s ägare Johan Åsberg.  

För kommunens personal så erbjuds nu möjligheten att träna på en av Sveriges modernaste träningsanläggning med stora ytor för bl.a. kondition, styrka, kampsport och funktionell träning. På anläggningen tränar de flesta av Umeås elitlag inom idrott, men det är i huvudsak motionärer som vill få tillgång till bra träningsförutsättningar som väljer att träna på anläggningen.

  • Det många uppskattar med att träna på UPC är att här tränar ”vanlig folk” som är målinriktade med sin träning, d.v.s ålder och ambitionsnivå är ovidkommande. Det många inte känner till är vår omfattande seniorträning likväl som vår träning för personer med funktionsvariationer, vilket är två exempel på bredden i vårt utbud av friskvårdstjänster, säger Johan Åsberg.

Prisvärda friskvårdstjänster

Mot ett löneavdrag om 250 kr/mån så kommer nu kommunens anställda att få tillgång till ett GULD-kort på UPC med access 24 timmar om dygnet likväl som möjlighet till att delta på anläggningens gruppträningspass. Även familjemedlemmar får dra fördel av medlemskapet:

  • Det som skiljer vår prismodell från andra anläggningar är att våra GULD-kort kan uppgraderas med ett eller flera rabatterade träningskort för familjemedlemmar boende på samma adress, vilket gör vårt erbjudande extra prisvärt.

Mer information

Här kan du läsa mer om vårt erbjudande till anställda inom Umeå Kommun och hur beställningen går till.