Kom igång med din seniorträning på UPC

Linnea Karlsson, en av våra seniortränare på UPC.

Är du en senior som är redo att investera tid och pengar i din hälsa och ditt eget välbefinnande? Då rekommenderar vi vår seniorträning med guldkant där vi mixar hälsotester, föreläsningar, 100% instruktörsledda träningspass, gemensamt fika efter varje träningspass samt uppföljande hälsotester inför säsongsavslutningen .

Vår seniorträning har genomförts under två säsonger och vår uppföljning visar att gruppen som helhet blivit starkare, lättare, längre(!), förbättrat konditionen och kraftigt förbättrat balansen. Deltagarna har själva skattat att de nu har mer ork på fritiden och mår bättre samtidigt som mängden mediciner har minskat.

Nu är det hög tid att anmäla sig till uppstarten för säsong 2019/2020 som startar första veckan i september 2019. Då i stort sett alla befintliga seniorer valt att fortsätta till hösten så har vi ett fåtal lediga platser i befintliga grupper, men vår ambitionen är att 50 nya seniorer ska ansluta och lägga grunden för två nya grupper från hösten. Är du en av dem?

Vårt upplägg för seniorträning

Vi har öppet intag under period 1 september – 30 november, men stänger därefter för nya deltagare. Beroende på när du ansluter så blir det mellan 6-9 månader träning där du två gånger per vecka tränar i grupp med andra seniorer under ledning av våra coacher. Vi inleder träningsperioden med en hälsokontroll som bl.a. inkluderar kontroll av blodtryck, en funktionell screening för rörelse och balans, konditionstest samt en kroppskompositionsmätning (iDXA) som mäter bentäthet, mängden muskler och fett samt dess lokalisation. I slutet av perioden så avslutar vi med uppföljande hälsokontroll vilken då förhoppningsvis ska visa att din kropp mår bättre och att du orkar mer. Ni som redan gjort en iDXA i vår regi får genomföra ett annat hälsotest istället.

Varje träningspass avslutas i serveringen på Umeå Performance Center där ni bjuds på kaffe/te och smörgås, vilket inkluderas i deltagaravgiften.

Vad kostar det?

Priset för att vara med i gruppen är 850 kr/mån med en kortaste avtalstid om 6 månader. Utöver de 52-76 st träningspassen med instruktör så ingår även ett medlemsskap hos UPC som ger dig tillgång till vår anläggning 7 dagar i veckan under hela perioden, vilket möjliggör för extraträningar på egen hand om du så önskar. Som medlem i vår seniorgrupp så får du även möjlighet att teckna ett sommarkort för juni-augusti till extra förmånligt pris. Alla deltagare får även en UPC overall och vattenflaska.

Du anmäler dig genom att fylla i formuläret nedan. Ange då även om du har önskemål att ingå i någon av våra befintliga grupper, t.ex. ifall du har någon bekant som är i den gruppen. Inom några dagar efter anmälan så får du en bekräftelse av oss med mer info och när det närmar sig uppstart så kommer ytterligare information från oss.

Vill du hellre träna själv och är +65 år?

Om du hellre föredrar att träna fritt i vår träningsanläggning så har vi medlemskapet Seniorkort dag för dig som fyllt 65 år. Medlemskapet ger dig möjlighet att träna så ofta du vill måndag-fredag mellan kl 06.00-16.00. Medlemsformen ger ej access till träning kvällar eller helger. Priset är 399 kr/mån (4788kr/år) och medlemskapet löper under 12 månader. I medlemskapet ingår en kostnadsfri genomgång av utrustningen på gymmet där vi visar dig hur maskinerna fungerar och hur de ska användas. Om ni vill ha mer hjälp och stöd så rekommenderar vi att ni köper till vårt PT-intro (3 st tillfällen) för 999 kr, alt. 1499 kr om ni är 2 st. Vi genomför då en rörelseanalys,  sätter samman ett träningsprogram och hjälper dig/er att komma igång med träningen. Seniorkort dag beställer ni bland våra övriga gymkort.

Anmälningsformulär
Seniorträning med Guldkant 2019/2020
    Månadsvis autogiro. Fyller i medgivande när jag hämtar ut korten.Kontant för hela perioden vid uthämtning av kortFaktura för hela periodenSeniorträning med guldkant: 1700 kr kontant och 850kr/mån på autogiro.En mix av betalningsformer som jag beskriver i övrig information.