Umeå Performance Center kommer under året att växa rejält och som helhet erbjuda 8500 kvm träningsyta, i storlek motsvarande betydligt mer än en fullstor fotbollsplan. Dagens gymyta växer till drygt 5 000 kvm, mängden gymutrustning fördubblas och det är projekterat för två teknikplaner för fotboll om 26×13 m. Det kommer även att tillkomma genomtänkta ytor för såväl traditionell som interaktiv gruppträning samt ett helt nytt våningsplan om 1500 kvm med bl.a. 80 m långa löparbanor.

– UPC ska erbjuda de bästa förutsättningarna till träning, oavsett om vi pratar för ungdomar, seniorer, motionärer eller elitidrottare. Nu breddar vi utbudet, får tillgång till ytor som Umeå efterfrågar och med 8500 kvm ryms det minst 800 personer som tränar samtidigt utan att det ska upplevas trångt, säger bolagets ägare Johan Åsberg.

Bygger för 7500 medlemmar och öppnar upp för nya träningsformer

Utbyggnaden av UPC är ett led i bolagets ambitioner att fortsätta ta marknadsandelar inom friskvårdsbranschen. Redan idag tränar ett flertal av Umeås elitlag på anläggningen, ett stort antal ungdoms- och juniorlag samt utöver dessa lite drygt 1500 medlemmar.

– Vi bygger för att UPC ska ha 7500 medlemmar och nu kommer vi att kunna nå en större och bredare målgrupp samtidigt som vi säkerställer att det på UPC går att träna med kvalitet även när det är maxat med folk, säger Johan Åsberg.

UPC kommer i samband med utbyggnaden även kraftigt bredda utbudet av gruppträningspass. 

– Många kvinnor efterfrågar gruppträning och vi har lyssnat. Det kommer att presenteras en hel del nyheter inför öppning och vi har redan lyckats knyta till oss erfarna instruktörer som tror på vår satsning så detta kommer bli toppenbra säger Johan Åsberg.

Ett av världens största prestationscenter

Med sina 8500 kvm så blir UPC inte bara Umeås i särklass största gym utan även ett av världens största prestationscenter.

– Vi har projekterat för detta ända sedan vi öppnade 2017 och det gör det extra kul att det nu 3 år senare äntligen blir av, säger Johan Åsberg.

Ombyggnationerna kommer att påbörjas efter genomförd bygglovsprocess med planerad byggstart sommaren 2020. I samband med byggstart så stänger bolaget sidoverksamheten STORA Hopp & Skoj. Ombyggnationen är beräknad till 3 månader och kommer inte att påverka övrig verksamhet.