UPC tar nästa steg i att skapa  nytänkande och kreativa träningsytor för motionärer och idrottare. Torsdag 19 december öppnas dörrarna till UPC Floorball Center, en innebandyanpassad bollhall på 500 kvm byggd för smålagsspel och individuell spelarutveckling.

– Det är högt tryck på sporthallarna i Umeå och tyvärr saknas det halltider för att möjliggöra individuell träning. Ishallsbegrepp som ”Allmänhetens åkning” finns inte för sporthallar, vilket hämmar innebandyn som spontanidrott, säger UPC:s ägare Johan Åsberg.

Tillgänglig 7 dagar i veckan

Som innebandyns huvudstad har Umeå ett stort antal aktiva spelare i blandade åldrar. På UPC Floorball Center får de nu tillgång till två små innebandyplaner anpassade i storlek för ”3 mot 3”-spel där det kan nötas individuell teknik-, skott- och målvaktsträning.

– Våra lokaler är tillgängliga 7 dagar i veckan och det enda du behöver ha med dig är träningskläder, inneskor och klubba. Vi tillhandahåller övrig utrustning i form av bollar, konor, västar, matchklocka och fast monterad utrustning för bl.a. speedshooting, säger Johan Åsberg.

Det är inget krav att tillhöra någon förening, utan alla som köper ett dagskort till UPC eller tecknar ett medlemsskap till UPC Floorball Center får komma och spela.

– Befintliga medlemmar till UPC kan uppgradera sina medlemskap för att få tillgång till hallen, men vi erbjuder även en ny medlemsform begränsad till UPC Floorball Center för de som bara vill lira innebandy, säger Johan Åsberg.

Ytterligare information

Vänligen besök infosidan om UPC Floorball Center eller kontakta Johan Åsberg.