Tidigt i år aviserades en omfattande utbyggnad av vår träningsanläggning på Västerslätt. Den rådande pandemin bromsade dock planerna – tills nu! Ritningarna har förfinats och nu är det beslutat att vi bygger Umeås största hall för världens snabbast växande bollsport – padeltennis. I samband med ombyggnationen utökas även befintlig gymyta med 600 kvm, vilket kommer ge plats för ytterligare 150 personer som tränar samtidigt.

Den offensiva satsningen möjliggörs genom att Umeå Performance Center lägger ned sin sidoverksamhet STORA Hopp & Skoj. Söndag 13 september blir sista dag som den verksamheten hålls öppet, därefter påbörjas ett intensivt arbete med att tömma den 3.000 kvm stora lokalen och skyndsamt genomföra de planerade ombyggnationerna.

Jättesatsning på padeltennis!

Innan årsskiftet är det invigning av UPC Padel Center, vilket blir Umeås största hall för padeltennis med totalt 8 st banor fördelade på 6 st dubbelbanor och 2 st singelbanor. Planerna blir av högsta möjliga kvalitet med konstgräs från den officiella leverantören till World Padel Tour. Det monteras även kameror som spelarna själva kan aktivera för att få sin match eller träning filmad med möjlighet att streama över Internet.

– Padeltennis är som sagt världens snabbast växande bollsport, det är en het sport i Umeå och likaså bland våra medlemmar. Detta har efterfrågats en längre tid och vi ser stora synergier med vår övriga verksamhet, säger bolagets ägare Johan Åsberg.

Planerna kommer att vara bokningsbara via ett bokningssystem som styr inpassage och planbelysning där medlemmar till UPC kommer att ha rabatterade priser, möjlighet att boka fasta tider samt utökad tillgång till bokningskalendern.

Umeå största gym blir ännu större!

Ombyggnationerna öppnar även upp för en 600 kvm utökning av befintlig gymyta. Där kommer en omfattande maskinpark att installeras tillsammans med 8-10 st lyftarflak, en ny yta för hantlar, fler konditionsmaskiner och ytterligare en löparbana för snabbhetsträning. 

– Vi bygger bort kända flaskhalsar där vi upplevt köbildning, vilket kommer skapa effektivare träningspass och möjlighet för fler att träna samtidigt på de populäraste tiderna, säger Johan Åsberg.

Öppet som vanligt under byggprocessen

Ombyggnationerna kommer inte att påverka eller störa befintlig verksamhet, vare sig gymmet, serveringen eller UPC Floorball Center. Efter invigning kommer hela UPC bli tillgängligt dygnet runt för medlemmar.