5B113BC3-615E-4CCC-A7ED-54613EEDAB28Umeå Performance Center har ingått ett 3-årigt avtal med IBK Dalen gällande föreningens elitverksamhet där UPC från 9 april övertar ansvaret för all fysisk träning av spelare i herr- och damlag. Syftet med samarbetet är att skapa ett starkare, snabbare och mindre skadebenäget IBK Dalen som på sikt ska ändra maktbalansen på den svenska innebandykartan.

– Vi har jobbat hårt i många år och har en ekonomi inom föreningen som klarar av denna satsning. Nu får vi tillgång till förutsättningar som inget annat svenskt innebandylag på varesig herr- eller damsidan kan mäta sig med, och det är klart att detta kommer ge resultat på såväl kort som lång sikt, säger IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson.

Samma förutsättningar för herr- och damlag

Båda IBK Dalens elitlag kommer att få exakt samma förutsättningar, men det kommer även ställas samma kravbild på lagen. -Vi har fått en tydlig målbild från IBK Dalen, så det är inga oklarheter i vart de ska, däremot så vet vi ännu inte exakt var spelarna står sig rent fysiskt. Det arbetet inleds den 9 april med omfattande fystester i vårt Sport Science Lab och därefter kan vi staka ut individuella vägar mot målet, säger UPC:s Vd Johan Åsberg.

-Personligen så tycker jag det är stort av IBK Dalen att genomföra en sådan här omfattande satsning på sina spelare och att resurserna fördelas jämt mellan lagen. I en sport som drabbats av många knäskador så är det precis lika viktigt oavsett kön att få dra nytta av idrottsmedicinska tester i så väl skadeförebyggande som prestationsutvecklande syfte, säger Johan Åsberg.