Sports Medicine Umeå och Umeå Performance Center har inlett ett samarbete för att bättre bistå föreningslivet med prehab- och rehabiliteringsträning samt gemensamma utbildningar och rådgivningsmöten för idrottare, föreningar och patienter.

-Det är tyvärr många unga människor som skadar sig i sitt idrottsutövande där skadan eventuellt kunnat förhindrats genom ett träningsupplägg med rätt styrkebalanser mellan de olika muskelgrupperna, säger Anna Lindström, fysioterapeut på Sports Medicine.

När väl skadan har inträffat så är det få föräldrar som känner till möjligheterna med Folksams Idrottsförsäkring, vilken bl.a. ingår för alla spelare anslutna till Svenska innebandyförbundet, Svenska fotbollsförbundet, korpen, m.fl.

-Via Råd och Vård ingår möjligheten att utan kostnad träffa sjukgymnast och läkare på Sports Medicine och om läkaren bedömer det som nödvändigt så genomförs även en undersökning med magnetröntgen. Allt detta är vanligtvis genomfört bara inom några dagar efter skada, säger Anna Lindström, fysioterapeut på Sports Medicine.

Sports Medicines fysioterapeuter på UPC

Som ett led i samarbetet så finns nu Sports Medicines fysioterapeuter på UPC en dag i veckan för mottagning och rehabiliteringsträning med sina patienter.

-UPC har ett omfattande utbud av träningsredskap, patienterna trivs i miljön och vi kan hålla en hög nivå på träffarna. Allt detta sammantaget medför en snabbare och bättre rehabilitering för våra patienter, säger Anna Lindström, fysioterapeut på Sports Medicine.

-Samarbetet med Sports Medicince stärker vårt erbjudande till de föreningar, idrottare och övriga medlemmar som tränar på UPC och de har nu nära till hjälp om skadan är framme. Ser även fram mot våra gemensamma utbildningsinsatser och rådgivningsmöten som startar efter sommaren, säger Johan Åsberg, UPC:s ägare.