eleikoVi fortsätter att utveckla UPC och med start måndag v.12 så påbörjar vi en mindre ombyggnation då vi anpassar en yta om 50 kvm för tyngdlyftning. Ombyggnationen kommer att ta några dagar men förhoppningsvis ska all utrustning vara på plats innan slutet av veckan. Alla vikter och stänger till vår tyngdlyftsavdelning kommer att levereras från Eleiko.

Step-tester, spänst och benstyrka

Vi bygger även en 20 meter lång och 50 cm hög “låda” mot en av väggarna. Denna låda kommer bl.a. att nyttjas vid gruppträningspass, step tester och spänstträning.

Ännu mer vikter och utökat antal damstänger

Vi utökar även antalet 15 kg damstänger så att det ska finnas en vid alla våra åtta lyftarflak. Sedan tidigare har alla racken en 20 kg stång och en trap bar, men endast två av racken har haft en damstång. Vi fyller samtidigt på med fler vikter så varje rack ska få ytterligare 60 kg av de bumper plates som oftast lånas från närliggande rack.

Skolstänger och teknikvikter

Vi har även lagt en order på 9st skolstänger som väger 10 kg samt en större mängd teknikvikter på 2.5 kg resp. 5 kg. Dessa kommer att finnas tillgängliga vid avdelningen för tyngdlyftning. Skolstängerna klarar en maxbelastning om 150 kg, men syftet med stängerna är teknikträning.